Rådgivning kring nystart och ombildning

När man skall starta eget företag är det många viktiga saker att ta ställning till. Det är tillexempel inte lätt att veta vilken företagsform eller bokföringsmetod som passar just ditt företag.

Enskild firma är en företagsform där du som privatperson och ensam ägare driver och ansvarar för företaget. Det finns ingen tydlig gräns mellan dig som ägare och företaget. Det innebär att du som enskild firma ansvarar för alla förpliktelser, exempelvis skulder och ingångna avtal.

Ett aktiebolag kan startas av en eller flera personer. Ett aktiebolag är ett företag där delägarna, alltså aktieägarna, normalt sett inte har ett personligt ansvar för företagets skulder. Att starta ett aktiebolag kräver till skillnad från enskild firma en kapitalinsats på minst 50 000 kr. 

Det kan finnas flera olika anledningar till att man väljer att ombilda en enskild firma till ett aktiebolag. Oavsett vilket är det viktigt att man gör på rätt sätt, det kan göra stora ekonomiska skillnader. 

Vi hjälper dig från planeringsstadiet och framåt, så att du alltid vet vad som händer och vad som behöver göras. Vi kan avgöra vilket sätt som gynnar dig mest. 

 

<< Åter till våra tjänster